Какво се случи в окръг Сан Бернардино, когато ураганът Ел Кордоназо пристигна на сушата през 1939 г.?

...
Докато ураганът Хилари се придвижва към Южна Калифорния, мнозина споменаха, че
Коментари Харесай

Докато ураганът Хилари се придвижва към Южна Калифорния, мнозина споменаха, че ако ураганът достигне Калифорния, това ще бъде първата тропическа буря, правете това от 1939 г.

Мнозина наблюдават как окото на Хилари се очаква да достигне сушата близо до южната граница в неделя, съобщи Националната метеорологична служба.

Както при урагана Ел Кордонасо де Сан Франциско, или Ударът на Св. Франциск, който удари Калифорния през септември 1939 г., ураганът Хилари ще загуби голяма част от силата си, докато пътува над сушата и към нашия окръг и Високата пустиня

Въпреки че губят сила, ураганите са били достатъчно силни, за да причинят значителни щети на километри от Тихия океан.

Септември 1939 г.

През септември 1939 г. четири тропически циклона удариха Южна Калифорния, с последното е най-опустошителното.

Докато жителите се бореха с почистването от предишни бури, Ел Кордоназо достигна Калифорния близо до Лонг Бийч на 26 септември 1939 г.

Това беше единствената тропическа буря, връхлетяла Калифорния през 20 век.

Бурята доведе до смъртта на 93 души; 45 загинаха при наводнения на сушата, а други 48 бяха изгубени в морето, според San Diego Union-Tribune.

Бурята донесе най-големите септемврийски валежи в Южна Калифорния, като Лос Анджелис получи 5,42 инча за 24 часа, а планината Уилсън 11,6 инча, каза Националната метеорологична служба.

Големи щети

Бурята удари Южна Калифорния с пориви на вятъра до 65 мили в час, увреждайки лодки, структури, комунални линии и култури, според L.A. Times.

Бурята също постави източната долина Коачела под 2 инча вода.

Около 2 милиона долара в по Западното крайбрежие бяха нанесени щети, но Американското метеорологично дружество изчисли, че ако бурята от 1939 г. беше ударила през 2004 г., щеше да причини около 200 милиона долара щети.

Окръг Сан Бернардино накисва се

Бурята, която изтласка голяма гореща вълна, донесе проливен дъжд и наводнения във Вътрешната империя, Високата пустиня и планините Сан Бернардино.

Температурите паднаха толкова ниско по време на бурята, че се съобщава, че сняг и суграшица паднаха в района на Голямата мечка дни след отминаването на бурята, съобщи Бюрото за метеорологични условия на САЩ.

Общо дъждовете включват Викторвил с 1 инч , Лейк Ароухед с 1,61 инча, Крестлайн с 1,35 инча, Сан Бернардино с 0,65 инча и връх Болди с 0,33 инча.

Силни дъждове напоиха Викторвил, Барстоу и Нийдълс, като се съобщава за четири фута вода в низините на Нийдълс.

Нов насип и строителни работи източно от Cajon Creek бяха повредени и две нови мили от железопътните линии на Санта Фе бяха построени източно от рекичката, за да се избегне бъдещо наводнение, подобно на Голямото Наводнение от 1938 г.

Закъсали туристи и къмпингуващи

С наближаването на бурята семействата, къмпингуващи в резервата на дивата природа Маунт Болди, бяха блокирани от отмиване и повредени пътища . Преляла рекичка в района наводни зала за боулинг и казино, съобщи San Bernardino County Sun.

В каньона Rattlesnake, южно от долината Люцерн, 40-годишната Мари Бригс и нейният 10-годишен старият син, Робърт, бяха отделени от групата им за лов на елени по време на проливен дъжд, докато бурята наближаваше Високата пустиня.

По време на 48-часовото изпитание Бригс успя да създаде убежище, като се зарови по протежение на каньон . След това тя запали огън, за да се стоплят двамата.

Спасителна група, която включваше жители на долината Люцерн и заместник-шериф от Викторвил, намери изтощените членове на семейството, след като дуото се скиташе през 11 мили гъсто дървен материал и храсти над Old Woman Springs от северната страна на планината.

Влакови линии повредени, работник загина

Бурята изпрати Инженерния корпус на армията до Викторвил, за да проведе проучване за контрол на наводненията близо до Upper Narrows, съобщи Daily Press.

Проливен дъжд донесе наводнения в пустинята Мохаве, с много повредени пътища и подкопани железопътни линии.

Част от железопътната линия на Санта Фе беше повредена между Топок и Кингман, Аризона.

По това време служителят на мостовата банда Джон У. Томпсън, 65-годишен, от Los Angeles Bridge and Building Company беше убит по време на бурята , съобщи Needles Desert Star.

Томпсън пропълзя под бетонен участък от дере, за да търси подслон от дъжда. При отмиването на пръстта бетонът се срути и го смачка. Той беше откаран в болницата Needles Santa Fe, където почина.

Редки директни удари в Калифорния

Преките удари на урагани в Калифорния са рядкост за различни причини, включително тропическите системи, които се формират в северното полукълбо, обикновено се движат на запад или северозапад поради въртенето на Земята, според NWS.

Ураганите в Източния Тихи океан се раждат във водите край бреговете на южно Мексико и Централна Америка, така че за да стигнат до Калифорния, те ще трябва да се отклонят на север до необичайна степен.

Също така бурите се нуждаят от топла вода, за да им дадат енергията да преминат в урагани, и Тихия океан край Калифорния е с около 10 градуса по-студено от водите в Мексико, според NWS.

Репортерът на Daily Press Рене Рей Де Ла Круз може да се свърже на 760-951-6227 или [email protected]. Следвайте го в Twitter @DP_ReneDeLaCruz

Тази статия първоначално се появи във Victorville Daily Press: Какво се случи в окръг Сан Бернардино, когато ураганът пристигна през 1939 г.?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР